LEÍRÁS

Információk, ötletek, ajánlatok az építőipar marketing- és kommunikációs szakembereinek

Ha tetszik...

Az Artifex Kiadó blogja

2010.04.11. 09:23 Artifex Kiadó

Valódi szaklap, valódi szakportál

Az Építési Megoldások szaklap első számában jelent meg Bethlenfalvy Gábor főszerkesztő alábbi bevezető írása.

Az epitesimegoldasok.hu internetes oldalra nemrégen föltettük az Építési Megoldások folyóirat címlapját. Aki ráklikkelt a képre, az előfizetési űrlaphoz jutott. Már akkor – bőven lapzártánk előtt – jónéhányan előfizettek a lapra. Hangsúlyozzuk: egy akkor még nem létező, kézbe még nem vehető új folyóiratra! Egyik előfizető sem a szerkesztőség és a kiadó munkatársainak rokonai közül került ki… Ezért úgy gondoljuk, van tanulsága a jelenségnek. Több is.

Az egyik tanulság a nyomtatott sajtóról szól: hogy minden ellenkező vélekedés dacára van igény a papíralapú kiadványokra. Igenis, vannak, akik hajlandók papírra nyomtatott betűket olvasni és képeket nézni, és akár hajlandók pénzt is adni azért, hogy nyomtatott szaklapot vehessenek a kezükbe.

A másik tanulság az internetről szól: hogy a világháló valóban új lehetőségeket nyit meg; lám, egy még nem létező lapra is lehet vele előfizetőket szerezni, ha az internetes oldalon megjelenő tartalom minősége hitelesíti a majdani nyomtatott tartalmat is.

A harmadik, és talán legfőbb tanulságot valójában már eleve tudtuk: hogy a jövő kulcsa a nyomtatott és az internetes médiumok szinergikus együttműködése. A média világában jártasak tudják, hogy az utóbbi években – a nyomtatott sajtó végéről szóló sopánkodás helyett – a varázsszó immár az „integrált szerkesztőség”. Varázsszavak persze jönnek-mennek, de a tapasztalatok is azt mutatják, hogy az egy műhelyben készülő, egy kiadó által üzemeltetett, azonos márkanéven kínált nyomtatott és internetes tartalmak közlése valóban igen hatékony és célszerű.

Szerénytelenség nélkül rögzítsük a tényt: a hazai építőipari szaklapok piacán az Építési Megoldások az első és egyetlen, amelyik ilyen modell szerint működik. Ez a modell többet jelent annál, mint hogy egyszerre létezik egy Építési Megoldások című nyomtatott lap, valamint egy epitesimegoldasok.hu című weboldal. Az epitesimegoldasok.hu nem a folyóirat „honlapja”, hanem önálló, a legkorszerűbb internetes oldalak logikája szerint működő, valódi szakportál. Az Építési Megoldások folyóirat pedig nem az internetről és innen-onnan összegereblyézett szövegek és képek halmaza, hanem nyelvi, grafikai és szakmai értelemben is igényesen szerkesztett, valódi szaklap.

Az Építési Megoldások mögött az elmúlt tíz-tizenöt évben a szaklap- és szakportál-üzletágban sok tapasztalatot szerzett, kipróbált szerkesztőségi és kiadói csapat áll. Kérjük, fogadják jóindulattal kezdeményezésünket; ötleteikkel, kritikáikkal segítsék munkánkat!
 

Megosztás

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása